Valittu määrä ylitti varastosaldon

 

Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Selaa tuotteita  

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelu

Miten voin ottaa yhteyttä asiakaspalveluun?

Asiakaspalvelu avoinna arkisin klo 9-16. Löydät asiakaspalvelumme yhteystiedot myös täältä: asiakaspalvelu

 

Tuotteet

Miten saan lisätietoa tuotteista?

Tuotetiedot on kerrotuu kunkin tuotteen omalla sivulla. Mikäli haluat enemmän tietoa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Mistä tuotteet ovat peräisin?

Ostamme tuotteita suomalaisilta ja eurooppalaisilta tukkureilta EU:n alueelta. Suurin osa tuotteistamme on tuttuja kotimaisia merkkejä. Teemme myös omaa suoratuontia Euroopasta, jossa varsinkin ruuan hinta on edullisempi kuin Suomessa. 

Mistä tuotteet toimitetaan?

Kaikki tuotteet toimitetaan omasta varastostamme. Varastomme sijaitsee Kempeleessä Suomessa. Samassa paikassa on myös tuotteiden noutopiste.

Minne toimitatte tuotteita?

Toimitamme tuotteita kaikkialle Suomessa.

Voinko ehdottaa uusia tuotteita Ekamarket.comin valikoimiin?

Pyrimme jatkuvasti laajentamaan valikoimaamme ja palvelemaan asiakkaidemme tarpeita. Voit ehdottaa uusia tuotteita lähettämällä viestin asiakaspalveluun.

 

Tilaaminen

Millä toimitustavalla tilaukseni toimitetaan?

Voit valita toimitustavaksi Kotiintoimituksen, Noudon toimituspisteestä tai Noudon noutopisteistämme.

1. Kotiintoimituksella tilattu tilaus toimitetaan annettuun toimitusosoitteeseen. Kuljetusyhtiö ottaa yhteyttä sopiakseen toimituksesta.

2. Voit tilauksen yhteydessä valita sinulle sopivan toimituspaikan. Saat kuljetusyhtiöltä ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa.

3. Voit noutaa tilauksesi meidän omista noutopisteistämme: Katso noutopisteen sijainti

  • Takatie 6, 90440 Kempele
  • Kansankatu 53, 90100 Oulu

Saat meiltä ilmoituksen sähköpostiisi, kun tilauksesi on noudettavissa Ekamarket.comin noutopisteestä.

Voinko muuttaa tilaustani?

Tilausta voi muuttaa siihen saakka, kunnes se on lähetetty. Toimitamme tilauksen varastoltamme mahdollisimman pian sen vastaanottamisen jälkeen. Jos huomaat tilauksen maksamisen jälkeen, että haluat muuttaa tilausta, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluun.

Mikä on tuotteiden toimitusaika?

Tuotteiden toimitusaika on lähes aina 1-4 arkipäivää. Lähetämme tuotteet mahdollisimman pian tilauksen vastaanottamisen jälkeen. Ilmoitamme sinulle, mikäli tilaamiesi tuotteiden toimitusaika muuttuu.

HUOM:

Myymme tuoretta leipää. Tilaamme tuoreet leivät suoraan leipomolta päivittäin klo 15 ja ne leivotaan seuraavana yönä. Ne siis lähetetään meiltä aina samana päivänä kuin ne on leivottu. Toimitusaika lähetyksestä on yleensä 1 vuorokausi eli leivät tulevat nopeasti leipomisen jälkeen perille. Jos eivät tule, niin lähetetään uudet tai sovitaan miten asia hoidetaan.

Tilaa siis tuoreet leivät ennen klo 15, jotta ne saadaan lähetettyä seuraavana päivänä. Emme lähetä tuoreita leipiä sisältäviä tilauksia perjantaisin. Mikäli olet tilannut tuoretta leipää torstaina tai perjantaina, toimituksesi lähetetään seuraavana maanantaina.

Katso lisäksi Toimitusehdot.

Voinko peruuttaa tilaukseni?

Voit peruuttaa tilauksesi niin kauan, kun sitä ei ole vielä lähetetty. Ota yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostilla tai vastaamalla suoraan tilausvahvistukseen. 

Milloin tilaamani tuotteet lähetetään?

Ennen klo 13 saapuneet tilaukset lähetetään saman päivän aikana. Sen jälkeen tulleet tilaukset lähetetään seuraavana arkipäivänä.

Tein tilauksen, mutta en saanut siitä mitään vahvistusta. Mistä tiedän, onko tilaukseni onnistunut

Kaikista vahvistetuista tilauksista lähetetään sähköposti antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli et saa vahvistusviestiä muutaman tunnin kuluessa etkä ole varma onko tilauksesi vastaanotettu, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Varmistamme asian sinulle ensitilassa. Yleensä vika johtuu kirjoitusvirheestä sähköpostiosoitteessa.

Mitä teen, jos lähetyksestä puuttuu tilaamiani tuotteita?

Jos lähetyksestä puuttuu jokin tuote, ilmoita siitä välittömästi asiakaspalveluun. Ole valmis ilmoittamaan tuotteen nimi, tuotenumero ja tilauksen numero. Tutkimme asian mahdollisimman nopeasti ja lähetämme puuttuvan tuotteen sinulle. Mikäli emme voi toimittaa puuttuvaa tuotetta, palautamme tuotteen hinnan sinulle tai sovimme korvaavan tuotteen lähetyksestä. 

Kuinka voin tilata Ekamarket.comin uutiskirjeen?

Voit tilata uutiskirjeen mm. Ekamarketin etusivulta oikeasta laidasta.

 

Maksaminen

Miten tilauksen voi maksaa?

Maksuvaihtoehdot:

  • Verkkomaksu pankkitunnuksilla
  • Maksu Visa, Visa Electron tai MasterCard kortilla
  • Joustoraha - laskulla tai osamaksulla
  • PayPal

Milloin maksu veloitetaan tililtäni?

Jos maksat verkkotunnuksilla, maksu veloitetaan tililtäsi välittömästi. Jos maksat Visa, Visa Electron tai MasterCardilla, maksu veloitetaan seuraavan luottokorttilaskusi yhteydessä.

Kuinka turvallista verkossa maksaminen on?

Verkkomaksaminen on turvallista. Maksuoperaattorina toimii Suomen Verkkomaksut, joka hoitaa rahaliikenteen salatulla ja turvallisella yhteydellä. Suomen Verkkomaksut toimii tuhansien verkkokauppojen maksunvälittäjänä.

Voinko ostaa tuotteita laskulla tai osamaksulla?

Kyllä. Valitse maksutavaksi "Verkkopankki, luottokortti tai lasku" ja siirry maksamaan. Verkkopankkien linkkien alta löydät Jousto-linkin. Jousto Laskulla saat 14 vrk maksuaikaa (laskutusmaksu 4.90 €) ja Jousto Osamaksulla max. 12 kk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 € ja kuukausikorko 2,42 %).

 

Palautukset

Voinko palauttaa tilaamiani tuotteita?

Sinulla on oikeus palauttaa tilatut, virheettömät tuotteet 14 vuorokauden sisällä tavaran toimituksesta. Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä, ehjiä ja alkuperäispakkauksessaan. Ilmoita asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ekamarket.com, kun palautat tuotteen. Asiakaspalvelumme sopii kanssasi rahojen palautuksesta.

Voit palauttaa tilaamasi tuotteet osoitteeseen Ekamarket.com, Vihikari 10, 90440 Kempele. HUOM: Asiakas maksaa mahdolliset palautuksesta aiheutuvat kustannukset.

Olen vastaanottanut virheellisen tai väärän tuotteen. Mitä teen?

Mikäli olet saanut väärän tai virheellisen tuotteen, lähetä siitä ilmoitus viipymättä Asiakaspalveluumme. He sopivat kanssasi oikean tuotteen toimittamisesta.

 

Tekniset ongelmat

Mikäli saat virheilmoituksen käyttäessäsi sivujamme, lähetä saamasi virheilmoitus asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen. Ilmoita samalla mitä käyttöjärjestelmää ja selainta (ja sen versiota) käytät sekä url-osoite (web-sivun osoitekentästä), jolla virheilmoitus tuli. Tutkimme asian mahdollisimma pikaisesti ja ilmoitamme sinulle, kun virhe on korjattu.