Osallistu Ekamarket.comin osakeantiin! Lue lisää tästä!

Uusi asiakas, aloita luomalla tunnus

Syötä postinumerosi ja olet valmis ostoksiin

Luo tunnus tai

Ekamarket.com Oy:n tarina

Ekamarket.com Oy:n perustajat havahtuivat, miksi pitää jatkuvasti käydä kaupassa räntäsateessa pitkän työpäivän jälkeen ostamassa aina samoja tuotteita. Eikö Suomessakin voisi toimia fiksu verkkoruokakauppa, joka palvelee kuluttajia tuomalla tavarat kotiin edullisesti ja helposti tilaamalla? Onko tosiaan pakko ajaa autolla markettiin hakemaan tuttuja tavaroita kuluttaen arvokasta vapaa-aikaa, joka voitaisiin käyttää harrastuksiin ja perheen kanssa yhteiseen elämään?

Koska perustajat ovat digitaalisen markkinoinnin ja ohjelmistopalvelun sekä liiketoiminnan asiantuntijoita, he päättivät tuoda kuluttajille myös maailman parhaan teknologian käyttöön. Ostokokemuksesta he halusivat tehdä helpon ja miellyttävän. Ekamarket.com automatisoi ruuan tilaamisen ja toimituksen koneoppimisen, tekoälyn ja robotiikan avulla.

Näin syntyi uuden ajan verkkoruokakauppa Ekamarket.com. Sen tarina jatkuu siten, että ruuan hinta tulee olemaan Suomessa edullisempaa kuin ennen, koska ruokaverkkokaupan kustannukset ovat pienemmät kuin perinteisessä kaupassa.

Ekamarket.com edistää ympäristöystävällistä kauppaa, koska se tuo tavarat yhdellä ajokerralla usealle asiakkaalle. Ekamarket.comin kuljettaja ottaa mukaansa myös kierrätettäviä tavaroita, jolloin asiakkaan aikaa ja vaivaa säästyy.

Me Ekamarket.comin perustajat annamme asiakaslupauksen, että palvelemme asiakasta paremmin, nykyaikaisemmin ja edullisemmin kuin perinteiset toimijat.

 

Liiketoimintamalli

Ekamarket.comin liiketoimintamalli on osoittautunut kokeilujakson aikana toimivaksi ja tuottaa noin 20.000 liikevaihtoa kuussa. YTD kasvuprosentti on 34%.

Ekamarket.com Oy:n liiketoimintamallina on myydä verkkosivuston ja mobiilin kautta laadukkaita ja edullisia elintarvikkeita sekä muita päivittäistavaroita kotiinkuljetettuna. Asiakas tekee tilauksen verkkokaupastamme ja maksaa ostokset etukäteen. Ostamme tavarat edullisesti joko suoraan valmistajilta tai tukkureilta niin Suomesta kuin turvallisista EU-maistakin. Teknologian, tekoälyn, robotiikan ja tehokkaan logistiikan ansiosta saamme kaupan myös kannattavaksi, mikä koituu kuluttajan eduksi hintojen laskuna jatkossa. Liiketoimintamalliin kuuluu jatkossa myös asiakasetuuksien antaminen, mikä edistää asiakasuskollisuutta osaltaan.

Maaret Posti, 32, on tyypillinen Ekamarket.comin asiakas, joka ostaa yleensä viikoittain samat perusostokset. Hän voi nyt siirtää toimitettavaksi kotiin tehokkaasti ja edullisesti. ”Tämä on minun arjen pelastaja. Minun ei enää tarvitse lähteä ajamaan työmatkalla mutkaa kauppaan, vaan voin tulla suoraan kotiin”, hän kertoo.

 

Markkinat

Päivittäistavaroiden markkinat ovat Suomessa noin 18 miljardia euroa. Vuonna 2018 kasvu oli 3,4 % (www.pty.fi) Ruuan verkkokaupan osuus on vasta noin 0,3 prosenttia, mikä on Euroopan alhaisin luku. Isossa-Britanniassa sen osuus on jo noin seitsemän prosenttia. Ruotsissa verkkoruokakaupan osuus oli viime vuonna 1,9 prosenttia ja kasvu 25 prosenttia. Ruotsi oli noin viisi vuotta sitten Suomen tasolla, mistä lähtien kasvu on ollut nopeaa. Kasvun potentiaali on myös Suomessa huikea. Suomessa ruoka on Euroopan kalleinta, mikä johtuu näkemyksemme mukaan kaupan duopolista ja kaupan rakenteiden vääristymästä kuluttajien tappioksi. Kustannustehokkaan ja nykyaikaisen verkkoruokakaupan ansiosta ruuan hintaa voimme laskea Suomessa nykyisestään muun Euroopan tasolle. Se lisää myös päivittäistavarakaupan volyymiä ja verkkoruokakaupan suosiota.

 sisaltokuvat/sv-kasvu.png | 74kb | 898x838

 

Lähde: HUI Research på uppdrag av Svensk Digital Handel

Kilpailutilanne

Kansainvälisesti verkkoruokakauppa on kasvanut nopeasti. Suomeen ulkomaiset verkkoruokakaupat eivät ole tulleet. Kotimaisia toimijoita, jotka ovat verrattain pieniä, on vain muutama, jotka toimivat erilaisella tavalla kuin Ekamarket.com, mm. ruokareseptien tai valittujen kauppakassien avulla. Ekamarket.com on sen sijaan täyden palvelun, avoin ja monipuolinen verkkoruokakauppa, josta asiakas saa ostaa mitä itse haluaa. Suomen päivittäistavarakauppaa duopolina hallitsevat Kesko ja SOK ovat tuoneet myymäläkaupan kylkeen verkon kautta tehtävien tilausten kotiinkuljetuksen, mutta jostain syystä perinteiset toimijoiden etusijalla näyttää olevan myymäläverkoston kautta toimiminen. Ekamarket.com Oy toimii erilaisella konseptilla kuin Kesko ja SOK, jotka keräävät asiakkaiden tilaukset käsityönä kivijalkamyymälöiden hyllyiltä ja kuljettavat tavarat vain tietylle sallitulle alueelleen tai sijoittavat ne noutopisteeseen. Ekamarket.com sen sijaan kerää jatkossa tavarat automatiikan ja robotiikan ansiosta suoraan varastostaan ja kuljettaa ne nopeasti sinne mihin asiakas haluaa. Ekamarket.com Oy toimii parhaiten digitaalista palvelua, tekoälyä ja robotiikkaa hyödyntävänä yhtiönä, eikä Ekamarket Oy:llä ole raskasta myymäläverkostoa kiinteistöineen kustannusrasitteena. Myös verkkoruokakaupassa tapahtuu sama rakenteellinen murros kuin muussakin kaupassa siten, että verkko vie markkinat ”kivijalkakaupalta”. Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Tsekissä Ekamarket.comin tapaan toimivat verkkoruokakaupat ovat päässeet nopeaan kasvuun.


Kasvupolku

Ekamarket.com Oy on aloittanut vuonna 2017 nollatilanteesta perustajien rahoituksen ja osaamisen avulla. Yhtiön osakkaat ovat rahoittaneet toimintaa tekemällä palkatonta työtä yhtiölle sekä sijoittamalla omaan pääomaan rahaa noin 400.000 euroa. Yhtiön toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin, asiakkaita on tullut koko ajan lisää ja liiketoiminnan konsepti on osoittautunut toimivaksi. Yhtiö on rakentanut liiketoimintansa perustan nopeaa kasvua varten ja nyt toimintaa voidaan laajentaa reippaasti. Tavoitteena on avata asiakkaiden palvelu pääkaupunkiseudulla vielä 2019.

Ekamarket.com - Kasvupolku 

Ruokaverkkokaupan arvioidaan kasvavan vuosittain 60 %. Myös Ekamarket.com Oy:n liiketoiminta on rakennettu tähtäämään voimakkaaseen kasvuun lähivuosina.

 

Miksi sijoittaa Ekamarket.comiin ?

Ekamarket.com Oy tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden sijoittaa puhtaaseen verkkoruokakauppaan. Keskitymme vain tähän yhteen toimintaan.

Verkkoruokakauppa on Suomessa loistava tulevaisuuden bisnes, joka tulee kasvamaan miljardien eurojen vuositasolle kuten muissakin kehittyneissä maissa. Ekamarket.com Oy aikoo olla kärkiyritys tällä toimialalla ja nykynäytöillä se tulee onnistumaan.

Ekamarket.com Oy:n osakkeen arvo tulee näkemyksemme mukaan nousemaan korkealle lähitulevaisuudessa. Myös julkisessa osakekaupassa päivittäistavarakaupan osakkeita on vähälukuisesti tarjolla eikä verkkoruokakauppoja vielä laisinkaan. Toimiala on kuitenkin kysynnän osalta vähäriskinen, koska ihmiset kuluttavat elintarvikkeita ja muuta päivittäistavaraa jatkuvasti.
Ekamarket.com Oy haluaa olla sijoittajilleen hyvä sijoitus. Yhtiön tavoitteena on julkinen listautuminen tulevaisuudessa.

Sijoitus Ekamarket.comiin on myös positiivinen ympäristöteko. Tuemme kierrätystä ja suosimme mahdollisimman päästövapaata asiointia kaupassa, koska kuljetamme yhdellä ajokerralla tavarat usealle asiakkaalle.

 

 

Sijoittajan edut

Ekamarket.com Oy tarjoaa joukkorahoituksen kautta sijoittaville seuraavat asiakasedut, joita sijoittaja saa vapaasti käyttää jatkossa tehdessään ostoksia Ekamarket.comin verkkoruokakaupasta.

Sijoitus: Etu:
10 osaketta, 170 € Ekamarket.com-tuote
30 osaketta, 510 € Ekamarket.com-tuote + 50 € ostokortti
60 osaketta, 1.020 € Ekamarket.com-tuote + 100 € ostokortti
300 osaketta, 5.100€ Ekamarket.com-tuote + 2,5 % alennuskortti, voimassa 3 vuotta
600 osaketta 10.200 € Ekamarket.com-tuote + 5 % alennuskortti, voimassa 5 vuotta
yli 3000 osaketta, yli 50.000 € Edut neuvoteltavissa


Mitä rahoituksella teemme?

Osakeannin tavoitteena on kerätä 1,02 miljoonaa euroa. Osakeannissa kertyvää pääomaa käytetään seuraaviin kohteisiin:

  • Verkkoruokakaupan palvelun laajentaminen pääkaupunkiseudulla
  • Investoinnit varastointiin ja logistiikkaan pääkaupunkiseudulla
  • Tuotevalikoiman laajentaminen
  • Automaation, tekoälyn ja robotiikan kehittäminen
  • Ekamarket.com verkkoruokakaupan tunnettuuden lisääminen

 

Suomi ansaitsee hyvän verkkoruokakaupan. Lähde mukaan. Sijoita Ekamarket.comiin!

 

Osakeannin tiedot

Ekamarket.com Oy:n osakeanti
 
Osakemäärä (kpl) 14 705.00 - 60 000.00
17.00
7,4 - 24,6%
Valuaatio (€) 3 125 790.00€

Osakeannin ehdot

Vähemmistöosakkaan sitoumus

Sijoittaja.fi: Analyysissa Ekamarket.com osakeanti

 

 

Tiimi

sisaltokuvat/paavo-kuva.jpeg | 30kb | 450x450

Paavo Vasala

Perustaja, hallituksen puheenjohtaja

Paavo Vasala, yhteiskuntatieteiden maisteri, on kokenut viestinnän ja markkinoinnin yrittäjä, joka on viimeiset 25 vuotta toiminut internet-pohjaisten digitaalisten liiketoimien perustajana, kehittäjänä ja vetäjänä. Hän on yksi perustajaosakas mm. Liana Technologies Oy:ssä (ent. Koodiviidakko Oy) joka on Suomen johtava digitaalisten markkinoinnin ja viestinnän Saas-palveluiden toimittaja.

Yhteystiedot:
paavo.vasala@ekamarket.com
0500586737
https://www.linkedin.com/in/paavo-vasala-56b328/


sisaltokuvat/juha-mikko-kuva.jpeg | 35kb | 450x450

Juha-Mikko Ahonen

Perustaja, hallituksen jäsen

Juha-Mikko Ahonen on kokenut ohjelmistokehittäjä ja tietotekniikan huippuosaaja. Hän on toiminut mm. Liana Technologies Oy:n (ent. Koodiviidakko Oy) ohjelmistokehityksen pääsuunnittelijana ja vastannut verkkokauppaohjelmistojen ja verkkokaupan digitaalisten ominaisuuksien kehittämisestä ja suunnittelusta. Hän toimii vetäjänä Ekamarket.com Oy:n tekoälyn, robotiikan ja automaation ulottamisessa verkkoruokakauppaan.

sisaltokuvat/Ville_Kuusisto_1.JPG | 49kb | 511x610

Ville Kuusisto

Perustaja, toimitusjohtaja

Yhteystiedot:
ville.kuusisto@ekamarket.com
0505918723

Vahva verkkokaupan osaaminen ja kokemus useiden verkkokauppojen käynnistämisestä ja kasvattamisesta 8 vuoden ajalta.

 

 sisaltokuvat/Mikko-H.jpg | 50kb | 300x306

Mikko Haapala

Osakas, Hallituksen jäsen

Mikko Haapalalla on yli 10 vuoden kokemus vähittäiskaupan johto- ja kehittämistehtävistä
K-ryhmän palveluksessa. Hänellä on lisäksi vahva kokemus pk -sektorin yrityskentän
kasvun johtamisesta, osaamisen painopisteenä voidaan pitää markkinoinnin ja
verkostojen luonnin osaamista.