Toimitamme Oulun alueella kotiovelle ja yrityksiin!

Uusi asiakas, aloita luomalla tunnus

Syötä postinumerosi ja olet valmis ostoksiin

Luo tunnus tai

Miksi ostaisit ruokaa netistä?

Kyselyn tulokset

 

19.9.2017

Kesällä keräsimme arvonnan yhteydessä teiltä syitä siihen, miksi tilaisitte ruokaa netistä. Yleisin vastaus oli selkeästi se, että ruuan tilaaminen netistä on helppoa. Toiseksi yleisin vastaus oli se, että ruoka tulee kätevästi suoraan kotiin asti, eikä näin ollen tarvitse mennä kauppaan. Yhtä paljon saimme vastauksia ajan säästämiseen liittyen.

Muita useammin kerrotut syyt olivat nettimarketin halvemmat hinnat ja erilainen valikoima. Lisäksi osa vastaajista ei pidä kaupassakäynnistä, ja osa taas nimenomaan nauttii ostosten tekemisestä kotona. Muutamat kertoivat, että nettimarketissa asioinnin myötä on helpompi suunnitella ostoksia, ja heräteostokset jäävät pois. Muutama vastaaja pohti myös, että nettimarketista tilaaminen on kätevää sairaana ollessa.

Tässä muutamia kommentteja vastaajilta:

”Paikkakunnalla jossa asun on vain yksi kauppa eli valikoimat ovat melko rajalliset. Siksi tilaan ruokaa myös verkkokaupasta. Lisäksi verkkokauppa säästää hermoja ja aikaa, usein myös rahaa :)”

”Autottomana säästän niin omaa aikaani kuin selkääni kun ruoat ja muut kävelevät ovelle asti. Voin myös ostaa kerralla suuremman erän kuivatuotteita ja rahaa säästyy kun ei tarvitse jatkuvasti juosta kaupassa täyttämässä varastoja (ja tekemässä heräteostoksia).”

”Löydän netti ruokamarketeista välillä niin hyviä alennuksia ja sellaisia tuotteita mitä en välttämättä näe kivijalka kaupassa.”

”Tykkään saada postissa herkkupaketin.”

”En voi sietää kassajonoja”

”Ruoan tilaaminen kotiin on ekologinen valinta verrattuna siihen, että yksittäiset kuluttajat suhaisivat yksityisautoillen kauppaan. Lisäksi ostosten tekeminen verkossa säästää aikaa mielekkäämpiin askareisiin.”

”Töistä päästessa on monesti niin väsynyt ettei ajatus kulje ja kaupasta tulee ostettua kaikkea turhaa, mutta harvoin sitä mitä tarvitsisi. Netistä tilatessa voisi miettiä itselle sopivalla hetkellä mitä tarvitsee.”

”Inhoan kaupoissa kiertelyä... Kotoa ostaminen on paljon rentouttavampaa”

”Yksinasuvana on hyvä kun on mahdollisuus saada tarpeelliset tavarat kotiin, jos on esimerkiksi kipeänä tai muuten kiireinen.”