Ilmainen toimitus kotiovelle Oulussa!

Uusi asiakas, aloita luomalla tunnus

Syötä postinumerosi ja olet valmis ostoksiin

Luo tunnus tai

Vähennä vehnää

Turvottaako? Laita herkut ilman vehnää!

Vähennä vehnää

Joulun jälkeinen turvotus olisi kiva saada laskemaan tammikuussa. Yksi keino on kokeilla vehnän vähentämistä. Monet ruuat ovat herkkuja myös ilman sitä.  

Katso alta reseptit, joissa vehnäiset osat on korvattu kasviksilla. Nyt löydät kätevät ostoslistat reseptiemme yhteydestä! Niistä saat heti reseptiin sopivat tuotteet ostoskoriin.

 

Bataattiburgerit paholaisen hillolla

reseptit/bataatti-burgerit-verkkosivut.png | 217kb | 800x500

 

Tacot salaatinlehdissä

reseptit/salaatti-tacot-verkkosivut (1).png | 167kb | 800x500

 

Miksi viljat?

Gluteenittomuus nousi trendiksi muutama vuosi sitten ruoka- ja dieettimaailmassa. Moni luopui paitsi vehnästä myös muista viljoista. 

Viljojen vaikutuksia ruodittiin suuntaan ja toiseen. Erityisen kiistellyksi nousi William R. Davisin kirja Eroon vehnästä (Wheat Belly), jossa vehnä yhdistetään moniin sairauksiin. Terve.fi -sivustolla taas kumotaan monia vehnään liitettyjä haittavaikutuksia. 

 

Oma masu tietää

Ihmisten omat kokemukset eivät muutu tutkimustuloksilla. Toisilla vatsan turvotus helpottaa, kun viljat vähenevät ruokavaliossa. Ja näin joululomien jälkeen itse kullekin saattaa maistua kevyemmät herkut...

Vehnättömillä resepteillä voi herkutella, vaikka pulla olisi uunissa päiväkahville. Kasvikset tuovat tuttuihin resepteihin rapeaa vaihtelua.