Ilmainen toimitus kotiovelle Oulussa!

Uusi asiakas, aloita luomalla tunnus

Syötä postinumerosi ja olet valmis ostoksiin

Luo tunnus tai

Säästetään päästöjä yhdessä

Ilmansaasteet kuriin kimppakyydillä

Säästetään päästöjä yhdessä

Emma, Anssi, Oskari ja Juhani työskentelevät Ekamarket.comin varastolla ja kuljetuksessa.

 

Ilmansaasteita syntyy luonnostaan esimerkiksi hiekkamyrskyissä. Ihmiset lisäävät saasteiden määrää huomattavasti erilaisilla energiantuotannon tavoilla. Autoilu on maailmanlaajuisesti yksi raskaimmista ilman saastuttajista teollisuuden, maatalouden ja jätteenpolton rinnalla. 

Autot ja muu liikenne tuottavat lähes neljänneksen kaikista hiilidioksipäästöistä, jotka syntyvät energiantuotannon seurauksena. Määrää pienentäisi autoilun vähentäminen. Varsinkin asumiskeskuksissa ilmanlaatu voi huonontua huomattavasti autoilun seurauksena, kun paljon päästöjä pakkautuu samalle alueelle.

 

sisaltokuvat/ostoskarryt (1).png | 251kb | 800x800

Ekamarket.com kuljettaa ruoat kotiin asti.

 

Saastunut ilma voi aiheuttaa terveysongelmia ihmisille ja johtaa vakaviin sairauksiin. Lisäksi huono ilma vaikuttaa esimerkiksi vesistöjen happipitoisuuksiin, ja sitä kautta kasvustoon ja kaloihin. Siksi onkin tärkeää, että autoilua pyritään mahdollisuuksien mukaan vähentämään.

Yksi keino vähentää autoilua on jättää kauppareissu ajamatta. Toisinaan kivijalkaliike voi olla kätevästi muun ajoreitin varrella, mutta ei aina. Ruoan verkkokaupat, kuten Ekamarket.com, kuljettavat kauppaostokset kerralla isommalle joukolle. Näin ruokaostokset kulkevat kuin kimppakyydillä. Pyrimme järjestämään kuljetusaikataulut niin, että reitit kulkevat järkevästi ja ajokilometrejä säästäen.

Verkosta tilaamista kannattaa siis kokeilla ja jättää turhat ajoreissut väliin. Olemme avanneet tiistait lähetyksille, joten nyt toimitamme ruokaa lähes jokaisena arkipäivänä. Katso aikataulut täältä ja pistä omatkin ostoksesi kimppakyytiin.