Ilmainen toimitus kotiovelle Oulussa!

Uusi asiakas, aloita luomalla tunnus

Syötä postinumerosi ja olet valmis ostoksiin

Luo tunnus tai

Päivä kuljettajan matkassa

Kuinka tuotteet todellisuudessa kulkevat verkkokaupasta ruokapöytään?

Päivä kuljettajan matkassa

Ekamarket.com:in tuotteet ovat esillä kaupan verkkosivuilla. Sieltä valitset appelsiinit, kahvipaketit ja muut tuotteet tilaukseen parilla klikkauksella. Sinun ei tarvitse kuljeskella hyllyväleissä etsimässä haluamaasi tuotetta, vaan voit käyttää tuotehakua. Kassien pakkaaminen ja raahaaminen ovat muisto vain! Ruoat ilmaantuvat kotiovellesi.

Sinulla saattaa käydä mielessä, mitä oikeastaan tapahtui? Tuotteet astuivat ulos verkkosivujen kuvista ja kuvauksista ja ottivat fyysisen muotonsa ostoskassissa. Mutta eihän se näin todellisuudesssa tapahdu. Kuinka tuotteet todellisuudessa kulkevat verkkokaupasta ruokapöytään?

Tänään matkaamme Ekamarket.com:in kuljettajan kanssa seuraamassa tilausten siirtymistä varastolta asiakkaille. Samalla tutustumme myös varaston toimintaan, jolla varmistetaan saumaton jakelu.

sisaltokuvat/Auto2a.png | 168kb | 700x525

Ekamarket.comin auto kuljettaa ruokaostokset kimppakyydillä.

Eetu punnitsee omenat

Kevään raikas tuuli puhaltaa Kempeleessä, kun Ekamarket.com:in varaston ovet aukeavat. Eetu, kaupan varastotyöntekijä, on tullut paikalle jo kauan ennen tavarantoimittajia. Ensimmäisenä hän tarkistaa tilaukset ja varautuu niiden pakkaamiseen. Tavarantoimittajat tuovat ruokia ja ne hyllytetään omille paikoilleen varaston kylmälle ja viileälle puolelle. Tilaukset pakataan pusseihin ja laatikoihin.

Eetu mittaa huolellisesti grammoina myytävät tuotteet, kuten omenat. ”Tilausten kanssa olen aina tarkkana, jotta tuotteita tulee oikea määrä”, hän kertoo, ja tarkastaa tilauslistat vielä ostoskassien nostamista autoon. Eetu johtaa myös tilausten pakkaamista Ekamarket.com:in kuljetusautoon, joka odottaa jo lähtökuopissaan.

Antti ei tarvitse karttaa

Aamun ensimmäinen ajovuoro lähtee liikkeelle jo heti yhdeksän jälkeen. Auto on täynnä tavaraa sokerista kauramaitoon ja banaaneihin.

Ensimmäisessä ajovuorossa on Antti. ”Olen pitkästä aikaa ajamassa tilauksia”, hän toteaa istuessaan rennosti auton rattiin. Vaihtelevat työvuorot sopivat hyvin Antille, joka urheilee ammattilaistasolla. ”Olin onnekas löytäessäni työpaikan, jonka työajat voin sovittaa itselleni sopiviksi”, nuori mies kertoo.

Ajaessamme Ouluun päin aurinko paistaa, mutta auton sisällä on viileää. Antti kertoo tulevasta kesästään. ”Todennäköisesti olen nyt enemmän töissä, kun lentopallokausi on kesätauolla.”

Antti ei tarvitse karttaa ajaessaan tuttuun osoitteeseen. Kyseessä on yritysasiakas, Koodiviidakko, jolle toimitetaan tuotteita viikoittain. Perillä Antti kantaa tuotteet sisälle, neljänteen kerrokseen saakka. Tuotteet toimitetaan aina ovelle asti, toisinaan jopa jääkaappiin.

Tilaajat pitävät helppoudesta

Koodiviidakon Tanja Kokko kommentoi tilaamista Ekamarketilla: ”Palvelu on toiminut hyvin. Tuotteet tulevat yleensä seuraavana päivänä tilauksen tekemisestä.”

Harjoittelija Iida puolestaan hehkuttaa palvelun helppoutta: ”Uskon, että tällä on käyttöä yksityisillekin ihmisille samalla tavalla kuin meidän yritykselle. Tilaaminen käy tosi helposti, ja tilaukset toimitetaan ripeästi.”

Samassa osoitteessa työskentelevä Fanni on tykästynyt Ekamarketilta tilattaviin kahvituotteisiin. ”Espressokahvi on suosikkini!” hän vinkkaa.

sisaltokuvat/Fanni ja tilausc2a.png | 299kb | 700x932

Yritysasiakkaille toimitetaan isojakin pakkauksia kerralla.

Positiivinen palaute palkitsee

Oulun keskustasta Antin matka jatkuu Tyrnävälle ja sieltä takaisin varastolle. Tilauksia lähtee asiakkaille pitkin päivää, joten kiirettä riittää. Iltapäivällä vielä palaveerataan ennen kotiinlähtöä.

”Parasta on se, kun asiakkaat kehuvat nopeaa toimitusta ja hyvänlaatuisia tuotteita”, Antti summaa. ”Ja otan senkin positiivisena palautteena, kun sama asiakas tilaa meiltä uudestaan!”