Ilmainen toimitus kotiovelle Oulussa!

Uusi asiakas, aloita luomalla tunnus

Syötä postinumerosi ja olet valmis ostoksiin

Luo tunnus tai

Maidon juhlaa 1.6.2018

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä vietetään Maailman maitopäivää jo 18:tta kertaa

Maidon juhlaa 1.6.2018

Jihuu! Kansainvälinen Maailman maitopäivä on taas täällä !

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä vietetään Maailman maitopäivää jo 18:tta kertaa.

Päivän tarkoituksena on juhlistaa maitotuotteita sekä niiden tärkeää asemaa terveellisessä ruokavaliossa, elinkeinoelämässä ja kestävyys-ajattelussa. Myös me täällä Ekamarket.com:lla pidämme maitotuotteita suuressa arvossa, ja valikoimassamme onkin satoja maitopohjaisia tuotteita.

Suomalaiset juovat eniten

Suomalaisille Maitopäivän viettäminen on luonnollista, sillä olemme maailman eniten maitoa kuluttava kansa. Luonnonvarakeskuksen mukaan jokainen meistä käyttää jopa 361 kiloa maitoa vuodessa! Suomessa myös juodaan maitoa enemmän kuin muissa Euroopan maissa. Muualla maitotuotteet, kuten juustot ja jäätelöt, ovat suositumpia.

Suomessa Maailman maitopäivää juhlitaan valitsemalla vuoden maitolähettiläs, eli maitotyttö- tai poika. Maitolähettiläs on valittu joka vuosi jo vuodesta 1973 lähtien. Tyyli on hieman vaihdellut, mutta ydinajatus on säilynyt läpi vuosikymmenten: maitolähettiläs edustaa terveellistä elämäntapaa ja maitotietämystä. Sen sijaan lypsäminen ei välttämättä kuulu maitolähettilään osaamiseen.

Maitotuotteita jokaiseen makuun

sisaltokuvat/2018kahvimaito2.jpg | 45kb | 1920x718

Kolmea maitolasia suositellaan edelleen päivittäiseksi maidonsaannikksi. Joillekin tämä on ennen ollut vaikeaa, mutta ei enää. Nykyään jokaiselle löytyy juuri sopiva maito. Esimerkiksi rasvaa tai laktoosia välttelevän ei enää tarvitse kieltäytyä maidosta. Laktoosittomia ja rasvattomia tuotteita on tarjolla paljon niin maitona, kermana kuin jugurttinakin.

Ekamarket.com:in valikoimissa on runsaasti erilaisia maitojuomia. Perinteisten maitojen lisäksi meiltä voi hankkia iskukuumennettua, eli UHT-maitoa. Se säilyy avaamattomana lämpimässäkin useita viikkoja, joten niitä voi ostaa vaikkapa työpaikan varastoon isomman määrän kerrallaan. Tähän on kuljettu pitkä matka siitä, kun 8500 vuotta sitten maito säilöttiin saviastioissa!

Mikäli eläinperäiset maitotuotteet eivät kuulu ruokavalioosi, on tarjolla myös erilaisia kasvipohjaisia maitotuotteita. Oletko jo maistanut Alpron soijajuomia tai Oatlyn kaurajuomia?

Juhli Maitopäivää kanssamme tilaamalla maidot suoraan kotiisi.