Ilmainen toimitus kotiovelle Oulussa!

Uusi asiakas, aloita luomalla tunnus

Syötä postinumerosi ja olet valmis ostoksiin

Luo tunnus tai

Lounas-salaatti: näin onnistut!

Unohda väsyttävä pasta, evästä salaatilla

Lounas-salaatti: näin onnistut!

Ruokailu työpäivän aikana pitää pyörät pyörimässä. Toisin kuin lihakset, aivot tarvitsevat tasaisin väliajoin uutta ravintoa pysyäkseen hereillä (lähde). Mikä tahansa ei kuitenkaan kelpaa. Nopeita hiilihydraatteja sisältävät ruuat, kuten pasta ja valkoinen leipä, aiheuttavat nopean energiapiikin, mutta pudottavat sitten väsymykseen.

 

Mitä sinulla on tapana syödä töissä? Vaihda vaalea eväsleipä rukiiseen ja nappaa laukkuun valmista puuroa. Puuron lisäksi hyviä, hitaita hiilareita saat salaatista. Kiireessä salaatti voi tuntua liian monimutkaiselta ruualta töihin. Mutta älä turhaan luovuta! Terveellinen eväs-ruokailu on mahdollista! Kokeile näitä vinkkejä:

 

sisaltokuvat/salaatti-kulho (1).jpg | 102kb | 1000x667

 

- Tee salaattipohjaa iso kulhollinen jo sunnuntaina. Siitä riittää aineksia monen päivän eväisiin, ja jää vielä lisukkeeksi iltaruuallekin.

 

- Suosi salaattipohjassa kasviksia, jotka eivät päästä nestettä. Esimerkiksi porkkana, retiisi ja sipuli ovat hyviä vaihtoehtoja tomaatille ja ananakselle. Näin salaatti ei muutu keitoksi seuraavana päivänä.

 

- Voit vaihdella salaatin proteiinia helposti: lisäät vain eväsrasiaan haluamaasi täytettä salaatin sekaan. Maanantaille tonnikalaa ja kananmunaa, tiistaille kanaa ja fetaa, mistä sitten pidätkin. Kun et lisää proteiinia suoraan salaattiin, voit vaihtaa makua vaikka päivittäin.

 

sisaltokuvat/jauheliha-pannulla (1).jpg | 98kb | 991x771

 

- Hyödynnä edellisen illan ruoka. Jos paistat jauhelihaa kastikkeeseen, siirrä osa sivuun ruskistamisen ja maustamisen jälkeen eväitä varten. Kaksi kärpästä, vai miten se oli?

 

- Jos haluat lämmintä salaattia, laita proteiini omaan rasiaansa, jotta sen erottelu mikroon on nopeaa ja helppoa.

 

Lue seuraavaksi:

Päihitä arjen kiire

Koululaisen eväät