Ilmainen toimitus kotiovelle Oulussa!

Uusi asiakas, aloita luomalla tunnus

Syötä postinumerosi ja olet valmis ostoksiin

Luo tunnus tai

5 vinkkiä hyvään retkipäivään

Suksilla, lumikengillä tai kävellen, nauti talvesta!

5 vinkkiä hyvään retkipäivään

Kevättalvi on upeaa aikaa ulkoiluun! Liikkeelle voi lähteä kävellen, hiihtäen tai pyöräillen. Onnistuneen retken valmistelun on yksinkertaista, kun tiedät mitä miettiä. Lue tästä 5 vinkkiä ja olet valmis lähtöön!

  1. Reitti ja kohde

Valitse aluksi reitti tai kohde, johon retkesi suuntaat. Mielenkiintoisia kohteita voi olla lähellä kotiasi. Monet kaupungit ja kunnat kertovat luontopoluista ja nuotiopaikoista verkkosivuillaan. Osoitteeseen laavu.org on listattu satoja laavuja ja kota-paikkoja kaikkialta Suomesta.

Minkä tasoinen reitti sopii sinulle? Jos tavoittelet kunnonkohotusta, etsi haastava kohde. Jos haluat rentoutua, valitse helppo kohde tai lyhyempi reitti - enemmän aikaa kahvitteluun ja luonnosta nauttimiseen.  Etenkin pienten lasten kanssa retkitunnelmaan pääsee jo oman talon pihalla.

  1. Seura

Pyydä retkelle mukaan ystävä tai pari. Ulkona reippailu tuottaa uusia, yhteisiä muistoja, joista voitte nauttia vuosienkin päästä.

Jos arkesi on hektistä, harkitse lähteväsi matkaan yksin. Tunnin tai parin retkeilly omassa rauhassa voi olla juuri kaipaamasi lyhyt, mutta arvokas irtiotto rutiineista. Varmista vain, että mukanasi on täyteen ladattu puhelin kaiken varalta.

Myös lemmikki, kuten koira, voi olla mainio seuralainen retkelle. Luonnossa liikkuminen innostaa niin ihmistä kuin eläintäkin eri tavalla kuin kadulla kävely. Muista napata mukaan evästä lemmikillekin, ja kenties muutama kakkapussi?

  1. Eväät

Eväät ovat retken kohokohta! Jos retkikohteessa on nuotiopaikka, makkara lisukkeineen on klassikkovalinta. Ketsupin ja sinapin lisäksi myös kuullotettu sipuli toimii. Jos taukopaikassa ei ole mahdollisuutta tulen tekoon, hyvät voileivät ja lämmin keitto tai kaakao termospullossa ovat toimivia vaihtoehtoja.

 

sisaltokuvat/retki-evaat (1).png | 196kb | 1024x512

 

Hikiliikkujalle sopivat palautusjuomat, mutta ne ovat helppo ja vaivaton valinta myös rennomassa tahdissa liikkuville. Vaahtokarkit taas ovat kevyt ja kätevä jälkkärivaihtoehto retkelle. Nuotiolla niistä saa paahdettua rapeita makupaloja.

Kannattaa varata mukaan myös talouspaperia ja kosteuspyyhkeitä, etenkin jos retkiseurueeseen kuuluu lapsia. Retkeile roskattomasti ja kerää jätteet mukaan, kun eväät on syöty.

  1. Vaatteet

Retkeily ei ole varusteiden hienoudesta kiinni. Pidemmille retkille tarvitaan asianmukainen varustus, mutta käytännöllisyys on pääasia. Tärkeintä on, että pysyt kuivana ja lämpimänä. Asianmukaisesti pukeutuneena ulkoilu on mukavaa ja turvallista.

Talviretkeilyssä on hyvä muistaa esimerkiksi heijastimet, myös lemmikille. Jos retkesi suuntautuu taajaman ulkopuolelle ja jatkuu iltapäivän tai illan puolelle, mukaan on järkevää ottaa myös taskulamppu.

  1.  Muistot

Luonnossa liikkumisella on tutkitusti myönteisiä vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin. Jo pelkkä luontomaiseman näkeminen kuvana tai videona rauhoittaa ja kohentaa mielialaa!

Luonnosta eivät kuvauskohteet lopu. Tallenna kokemuksesi iloksi itsellesi ystävillesi. Retkikuvien katselusta saat parhaimmillaan pontta myös uusien luontoseikkailujen suunnitteluun. Varo kuitenkin tuhlaamasta itse retkeä (ja koko puhelimen akkua) pelkkään kuvaamiseen!